Stubbfräsning Skåne

powered by Typeform

Din lokala expert på stubbfräsning i hela Skåne

Har du en eller flera stubbar som måste bort? Om så är fallet har du kommit helt rätt. Vi är experter på stubbfräsning i Skåne och kan hjälpa dig med alla dina behov när det kommer till stubbar. Varmt välkommen att kontakta oss redan idag, oavsett om du har frågor du behöver få besvarade, vill boka en tid eller vill begära en kostnadsfri offert. Om du ger oss dina stubbars diameter så kan vi ge dig ett kostnadsfritt prisförslag direkt. 

Stubbfräsning Skåne

Varför anlita oss?

Det finns många anledningar till varför du bör anlita oss när det kommer till stubbfräsning i Skåne. Vi hjälper dig omgående med en professionell, säker och smidig service oavsett i vilken del av Skåne du befinner dig och oavsett hur dina stubbar ser ut och hur många du behöver ta bort. Vi har kompetensen, erfarenheten och de smidiga och effektiva maskinerna som krävs för alla typer av uppdrag och inget jobb är för stort eller för litet för oss. Hos oss är alla kunder välkomna och både privatpersoner och företag anlitar oss kontinuerligt för vår goda service. Hos oss har du även möjlighet att kombinera stubbfräsning med trädfällning och/eller bortforsling.

Vad är stubbfräsning och varför är det nödvändigt?

Om du nyligen fällt ett träd är det givet att stubben blir kvar efteråt. Kanske har du till och med stubbar i din trädgård sedan en längre tid tillbaka som ger ett ovårdat intryck av din trädgård. 

De stora nackdelarna med att låta stubbar stå kvar är att de drar till sig insekter, svamp och parasiter som kan skada andra träd och växter omgivningen. De kan också innebära en säkerhetsrisk om du har små barn som springer runt och leker i närheten. 

Stubbfräsning utförs med hjälp av en så kallad stubbfräs, en maskin som gör förvandlar stubben till flis som i sin tur kan användas som biobränsle eller trädgårdsmaterial. Det är en väldigt användbar och effektiv maskin och innan den uppfanns så var det enda alternativet att gräva upp stubben och dess rotsystem för hand och sedan manuellt avlägsna den från platsen. Detta var en väldigt tidskrävande och tuff process, men tack vare stubbfräsen så är det nu betydligt enklare. 

Kan jag göra det själv?

Det är möjligt att utföra stubbfräsning själv genom att hyra en stubbfräs och göra jobbet själv. Frågan du bör ställa dig själv är dock om det verkligen är värt besväret, tiden och pengarna det kostar, i vissa fall kan det till och med bli dyrare att göra arbetet själv än att låta en stubbfräsare utföra jobbet.

Priset för att hyra en stubbfräs ligger vanligtvis på någonstans mellan 1000:- och 3000:- per dag. Detta är dock endast priset för att hyra stubbfräsen och det inkluderar inte kostnaden för hyrning av släp för att transportera maskinen till och från platsen. Det finns också en risk med att du inte lyckas med stubbfräsningen eller att maskinen du hyrt inte är kraftig nog för just dina stubbar. Det är därför nästan alltid en bättre idé att anlita experter för stubbfräsning i Skåne istället för att göra det själv. 

Vår service är smidig och av högsta kvalitet samtidigt som våra priser är förmånliga och konkurrenskraftiga. Välkommen att kontakta oss redan idag för eventuella frågor eller för att begära en kostnadsfri offert.

powered by Typeform

Vad är priset för stubbfräsning i Skåne?

Priset för en stubbfräsning i Skåne kan variera kraftigt och beror på en rad olika faktorer som inkluderar följande:

Hur många stubbar du behöver få bort

En faktor som påverkar slutpriset för stubbfräsning är hur många stubbar du behöver få bort. De flesta företag brukar ha en fast startavgift och sedan en tilläggsavgift för varje individuell stubbe. Om du har ett flertal stubbar du behöver få bort får du därför alltid ett billigare pris för varje individuell stubbe jämfört med priset du får för att endast ta bort en enda stubbe. 

Stubbens diameter

Beroende på vilken diameter dina stubbar har kan du räkna med olika priser. Ju större diameter desto dyrare kommer det bli. Detta kan låta konstigt men anledningen är att en stubbe med en väldigt stor diameter kan behöva en kraftfullare stubbfräs än en väldigt liten stubbe som man ofta kan använda hydrauliska maskiner för. 

Rotsystemet

Stubbens rotsystem är också en faktor som kan påverka priset. En stubbe med ett mindre omfattande rotsystem är i regel enklare att ta bort än en stubbe med ett väldigt utspritt och stort rotsystem. 

Stubbens plats

Var stubben står någonstans påverkar också priset. Om platsen är väldigt otillgänglig eller om underlaget är hårt och stenigt så är det också svårare att genomföra jobbet och detta påverkar kostnaden. Om du bor väldigt långt från företaget du anlitar så brukar även en utkörningsavgift tillkomma. Det är därför alltid en smart idé att anlita ett lokalt företag så att du slipper utkörningsavgiften. Vi erbjuder stubbfräsning i hela Skåne till bra priser, oavsett i vilket område du befinner dig i. 

Kontakta oss

Kontakta oss redan idag för en kostnadsfri offert och om du skulle ha några frågor så besvarar vi dem mer än gärna. Om du väljer att begära en kostnadsfri offert så kan du skriva in dina stubbars diameter för att få ett prisförslag direkt. Varmt välkommen, vi ser fram emot att erbjuda dig lösningen du är ute efter för professionell stubbfräsning i Skåne.

powered by Typeform